Barion Pixel

30.000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN INGYEN HÁZHOZ SZÁLLÍTUNK!

A teremtésélmény: végignézni, ahogy a “semmiből” valami lesz,

a magból kifejlett növény, virág,  termés, no és a szabadság – főként ez motivált minket hat évvel ezelőtt, amikor tanyánkra költöztünk, és elkezdtük megteremteni önellátó családi gazdaságunkat. Célunk, hogy ne csak mi fogyasszunk egészséges, jó minőségű, tápanyagdús zöldségeket és gyümölcsöket, hanem a vásárlóink is. Hároméves kislányunkat is a saját termékeinkkel tápláljuk – ő pedig gyakran ki is szolgálja magát a kertben termő finomságokból.

bazsi2
szilva2

Gulyás Gergely és Melinda

Mindketten kertészeti végzettséggel rendelkezünk. Nagyjából 1 hektárnyi területünkön vegyszermentesen gazdálkodunk, és nemcsak a terményeinket, hanem a belőlük készült savanyúságokat, lekvárokat, szörpöket, krémeket is mi állítjuk elő. Szezonálisan termelünk, így nálunk nem kapható például télen paradicsom; minden termény csak akkor elérhető, amikor annak ideje van. Nincsenek primőr termékeink sem, de a természetes idejükben beérő zöldségeink, gyümölcseink íze, tápanyagtartalma, és egészségre gyakorolt hatása kárpótol az időért, amennyit várni kell rájuk.

meggy

Biointenzív módszerrel termelünk,

vetésforgóval, és biológiai módszerekkel védekezünk a kártevők ellen. Arra figyelünk, hogy a növény mindent idejében megkapjon akkor, amikor szüksége van rá, így kisebb az esélye annak, hogy valamilyen hiánybetegségben szenvedjen, és a kártevők célpontjává váljon. 

A piacról megmaradt termékeink feldolgozott formában kerülnek a vásárlók elé; tartósítószer nélkül tesszük el őket, illetve különböző savanyúságokat, szörpöket, lekvárokat, zöldségkrémeket, egyéb termékeket készítünk belőlük. Gazdaságunkban – saját felhasználásra – több állatot is nevelünk, rajtuk kívül három befogadott kutyussal és három cicával élünk együtt. 

Számunkra nagyon fontos a vásárlókkal való személyes kapcsolat,

ezért termékeinket mi magunk visszük a piacokra, és mi magunk áruljuk őket. Jelenleg négy helyen találkozhatnak velünk a vevők: Budapesten a római parti piacon, a Pancs-Gasztroplaccon, és a Zuglói Kenyérközösségben, a fővároson kívül pedig a gödi piacon. 

bővebben hol és mikor
20180407_172230
eper

Évente több alkalommal hirdetünk Nyitott Portát,

amikor szívesen látjuk azokat, akik érdeklődnek a gazdálkodás és az életformánk iránt. A meghirdetett alkalmakon kívül is örömmel megosztjuk tudásunkat és tapasztalatainkat azokkal, akik belekóstolnának a tanyai életbe, a gazdálkodás szépségeibe és nehézségeibe.

Kosár tartalma

Nincs termék a kosárban. Tekintsd meg temrékeink

Ingyenes szállítás

30000 Ft vásárlás felett!

A weboldalunkon sütiket használunk. Erről bővebben olvashatsz a süti szabályzatunkban.